Онлайн переводчик http://translate.meta.ua
поменять
По-английски

Thor was interested in different countries and the people who lived there. He noticed that some things were the same in different parts of the world. He noticed how statues and old stories in South America were the same in the islands in the Pacific Ocean. He thought that people travelled from South America to the islands many years ago. In 1947, he made a wooden raft, which he called Kon-Tiki, and made his journey.
In the 1960s, he started to look at America and Africa and again he noticed that some things were the same. There were pyramids in Egypt and also in South America. He noticed that statues in the two places were similar.

По-русски

Тор был заинтересован в различных странах и людях, которые жили там. Он заметил, что некоторые вещи являются теми же в различных частях света. Он заметил, как статуи и старые истории в Южной Америке были теми же в островах в Тихом Океане. Он думал, что люди прибывают из Южной Америки к островам много лет тому назад. В 1947, он сделал деревянный плот, который он назвал Kon-Tiki, и сделал его поездку.
В 1960s, он начал смотреть на Америку и Африку и снова он заметил, что некоторые вещи являются теми же. Были пирамиды в Египте а также в Южной Америке. Он заметил, что статуи в двух местах подобны.